Ons Vlees

Amanda begon in 2021 op haar boerderij met het houden van Aberdeen Angus runderen.

Ze zocht een hoge, exclusieve kwaliteit rundvlees dat veel marmering en smaak heeft. Aberdeen Angus heeft volgens haar alles wat rundvlees moet hebben; malsheid, marmering en smaak.

Het ras is wereldwijd een van de meest gehouden rundveerassen, maar in Nederland desondanks nog redelijk onbekend. De eigenschappen van het dier lenen zich goed voor een natuurlijke en extensieve bedrijfsvoering. Ze zijn rustig, makkelijk in gebruik en zelfredzaam. Het vlees heeft van nature een marmering en is sappig, waardoor het mals en smaakvol is.

Inmiddels kruisen we onze Aberdeen Angus-runderen met Wagyu-runderen, waardoor we ons vlees nóg meer kwaliteit geven. Wagyu heeft haar oorsprong in Japan en wordt beschouwd als het meest bijzondere rundvlees ter wereld.

Inmiddels zijn afgelopen jaar de eerste kruising-kalfjes geboren. Wij zijn vast benieuwd! Tot nu toe is Amanda de enige in Nederland die deze 2 rassen kruist.. Bijzonder en exclusief, dat is het zeker..!

Naast dat Amanda wil werken met haar “eigen ras”, blijft ze ook om zich heen kijken bij collega ondernemers in het Heuvelland. Ook hier ziet ze weer unieke kansen om haar gasten van een bijzonder, hoogkwalitatief stuk vlees te laten genieten. Perfect passend binnen de filosofie en het concept: niet of nauwelijks food miles en transparantie over de herkomst.  Hierover hebben we binnenkort meer informatie!

 

 

Verkrijgbaarheid van het vlees

Het vlees is word in ons restaurant geserveerd in de vorm van de meest heerlijke klassieke gerechten. Wilt u kennismaken met ons vlees? Reserveer dan een plekje in ons restaurant!

In onze keuken word het vlees tegelijk verwerkt tot enkele heerlijke recepten, welke verkrijgbaar zijn in onze winkel. Natuurlijk kunt u het vlees ook vacuüm per verpakt in onze winkel verkrijgen.