Ons Vlees

Dat nu er runderen zijn op de boerderij, komt door Amanda’s vader Jef en moeder Tiny. Zij startten met het ras Blonde d’Aquitaine, waarvan er nog een paar rondlopen. Amanda stapte in 2021 over op Aberdeen Angus, omdat ze vlees zocht dat minder mager is, meer marmering heeft en nóg smakelijker is.

Het ras is wereldwijd een van de meest gehouden rundveerassen, maar in Nederland desondanks nog redelijk onbekend. De eigenschappen van het dier lenen zich goed voor een natuurlijke en extensieve bedrijfsvoering. Ze zijn rustig, makkelijk in gebruik en zelfredzaam. Het vlees heeft van nature een marmering en is sappig, waardoor het mals en smaakvol is. Wij verwerken vlees het in onze eigen keuken tot o.a. hamburgers, bitterballen en kroketten.

Inmiddels kruisen we onze Aberdeen Angus-runderen met Wagyu-runderen, waardoor we ons vlees extra kwaliteit geven. Wagyu heeft haar oorsprong in Japan en wordt beschouwd als het meest bijzondere rundvlees ter wereld. De Wagyu’s waarmee wij werken, worden gefokt en gehouden in Nederland. Best bijzonder en perfect passend binnen onze filosofie en ons concept: niet of nauwelijks food miles en transparantie over de herkomst. Via een collega-ondernemer serveren we ook 100 procent Wagyu-vlees.

Meer daarover lees je in het hoofdstuk Lokale samenwerkingen.

Het vlees is te koop in onze winkel! De winkel is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00uur!