Boerderij & Vlees

Op onze boerderij kruisen we  Aberdeen Angus runderen en Holsteiners met Wagyu-runderen, waardoor we ons vlees extra kwaliteit geven. Wagyu heeft haar oorsprong in Japan en wordt beschouwd als het meest bijzondere rundvlees ter wereld.

De runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten, met de mogelijkheid om gebruik te maken van de stal. Onze runderen een mooi en relaxt leven bieden, staat bij ons voorop.

Onze filosofie, duurzaam produceren met respect voor het dier.  Het stro is afkomstig van lokale akkers en het kuilgras van eigen weilanden.

Wij zetten ons in voor het bevorderen van natuurlijk gedrag van de runderen. Onze runderen worden langzaam bijgevoerd, zodat we een mooie marmering in het vlees krijgen, welke zorgt voor nog meer smaak en malsheid!

 

Van Boer(In) Tot Bord
Voordat onze runderen naar de slacht gaan, hebben ze een mooi en volwaardig leven gehad. Immers een rund op leeftijd, geeft veel meer smaak.

Enkele maanden worden ze langzaam bijgevoerd, zodat we een mooie marmering in het vlees krijgen, welke zorgt voor nog meer smaak en malsheid. Het slachten gebeurt door een zorgvuldig uitgekozen kleine slagerij.

Hier heeft men nog veel zorg en aandacht voor onze dieren, mede door hun kleinschalige opzet. Dit is niet alleen goed voor onze dieren, maar zeker ook voor het vlees. Immers; een dier zonder stress bij het slachten, levert de beste vleeskwaliteit. Na het slachten wordt het vlees gerijpt.

Vlees van onze boerderij is gerijpt vlees.

Dit wil niets anders zeggen dan dat het vlees (net als vroeger) de tijd heeft gekregen om op smaak te komen en een extra malse structuur aan te nemen. Deze eigenschappen zitten van nature in vlees, alleen wordt het vlees in Nederland vaak niet de tijd gegund om te rijpen. Het meeste vlees, en dat klinkt gek, maar wordt te vers gegeten. Ook voor vlees geldt dat het alle rust en ruimte moet krijgen.

Om de kenmerken van vlees volledig tot zijn recht te laten komen is het nodig om vlees te laten besterven. Gedurende een periode van 2 weken werken enzymen aan het ontsluiten van eiwitten waardoor de malsheid toeneemt en de smaak zich concentreert. Wij laten het rundvlees tenminste 2 weken ‘hangen’, dat wil zeggen ‘bone-hanging’. Rijpen aan het bot. Door deze rijping krimpt het vlees veel minder dan men gewend is, het verliest tijdens de bereiding minder vocht omdat het door de rijping deels is gedroogd.

 

Contact opnemen

Onze filosofie, duurzaam produceren met respect voor het dier. De rassen waarmee wordt gewerkt zijn: Angus x Wagyu kruising en Holsteiner. De runderen lopen het grootste deel van het jaar buiten, met de mogelijkheid om gebruik te maken van de stal. Het stro is afkomstig van lokale akkers en het kuilgras van eigen weilanden.

Wij zetten ons in voor het bevorderen van natuurlijk gedrag van de runderen. Onze runderen worden langzaam bijgevoerd, zodat we een mooie marmering in het vlees krijgen, welke zorgt voor nog meer smaak en malsheid! Onze runderen een mooi en relaxt leven bieden, staat bij ons voorop.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.